Свечано отворен Техничко-лабораторијски центар Саобраћајног факултета УИС-а

У Добоју је данас свечано отворен Техничко-лабораторијски центар Саобраћајног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Центар су отворили предсједник Републике Српске Милорад Додик и градоначелник Добоја Обрен Петровић.

Предсједник Додик је рекао да је задовољан што је Универзитет у Источном Сарајеву богатији јер посједује најмодернију опрему, захваљујући напорима Владе Српске и њених министарстава, града Добоја и Универзитета. 

У изградњу Центра је укупно уложено седам милиона КМ. Од укупне вриједности уложених средстава у изградњу Центра, Влада Српске уложила је четири милиона КМ, град Добој 1,3 милиона, Саобраћајни факултет Добој 1,3 милиона, те “Електро Добој” 200.000 КМ. 

Декан Саобраћајног факултета проф. др Зоран Ћургуз истакао је да су у Техничко-лабораторијски центар уграђене најмодерније хардверске и софтверске компоненте за ауто дијагностику које ће бити на располагању студентима и професорима, као и грађанима Српске. 

Свечаности су присуствовали ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић, ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Неђо Трнинић, министар науке и образовања у Влади Републике Српске Ален Шеранић, те многобројни професори, студенти и остали уважени гости.