Svečano otvoren Tehničko-laboratorijski centar Saobraćajnog fakulteta UIS-a

U Doboju je danas svečano otvoren Tehničko-laboratorijski centar Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Centar su otvorili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Predsjednik Dodik je rekao da je zadovoljan što je Univerzitet u Istočnom Sarajevu bogatiji jer posjeduje najmoderniju opremu, zahvaljujući naporima Vlade Srpske i njenih ministarstava, grada Doboja i Univerziteta. 

U izgradnju Centra je ukupno uloženo sedam miliona KM. Od ukupne vrijednosti uloženih sredstava u izgradnju Centra, Vlada Srpske uložila je četiri miliona KM, grad Doboj 1,3 miliona, Saobraćajni fakultet Doboj 1,3 miliona, te “Elektro Doboj” 200.000 KM. 

Dekan Saobraćajnog fakulteta prof. dr Zoran Ćurguz istakao je da su u Tehničko-laboratorijski centar ugrađene najmodernije hardverske i softverske komponente za auto dijagnostiku koje će biti na raspolaganju studentima i profesorima, kao i građanima Srpske. 

Svečanosti su prisustvovali rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Stevo Pašalić, rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić, ministar nauke i obrazovanja u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić, te mnogobrojni profesori, studenti i ostali uvaženi gosti.