Обиљежен Дан и крсна слава Филозофског факултета УИС-а

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву данас је у Палама свечано обиљежио Дан Факултета и крсну славу – Светог Јована Богослова. Обред ломљења славског колача предводио је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Декан Филозофског факултета доц. др Драга Мастиловић истакао је да је ломљење славског колача врхунац манифестације “Дани Филозофског факултета”, коју су започели у петак, 18. маја, промоцијом 204 дипломирана студената, 37 мастера и три магистра наука.

Према ријечима декана Мастиловића, Филозофски факултет има 17 студијских програма, око 1.700 студената и више од 150 запослених наставника и сарадника, тако да није само најзначајнији и највећи факултет у Источном Сарајеву него представља и  ‘замајац’ цијеле Сарајевско- романијске регије када је ријеч о култури, умјетности, привреди и демографским приликама.

“У претходном периоду постигли смо значајне успјехе када је ријеч о међународној сарадњи и мобилности студената. Студенти су у току академске године били на размјени на више универзитета у Кини, Русији, Мађарској, Словенији, Француској, Шпанији”, истакао  је декан Мастиловић.

У оквиру „Дана Филозофског факултета“ у суботу, 19. маја, успјешно је завршен научни скуп „Наука и стварност“, као и вече српских пјесника.