Obilјežen Dan i krsna slava Filozofskog fakulteta UIS-a

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je u Palama svečano obilјežio Dan Fakulteta i krsnu slavu – Svetog Jovana Bogoslova. Obred lomlјenja slavskog kolača predvodio je Nјegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Dekan Filozofskog fakulteta doc. dr Draga Mastilović istakao je da je lomlјenje slavskog kolača vrhunac manifestacije “Dani Filozofskog fakulteta”, koju su započeli u petak, 18. maja, promocijom 204 diplomirana studenata, 37 mastera i tri magistra nauka.

Prema riječima dekana Mastilovića, Filozofski fakultet ima 17 studijskih programa, oko 1.700 studenata i više od 150 zaposlenih nastavnika i saradnika, tako da nije samo najznačajniji i najveći fakultet u Istočnom Sarajevu nego predstavlјa i  ‘zamajac’ cijele Sarajevsko- romanijske regije kada je riječ o kulturi, umjetnosti, privredi i demografskim prilikama.

“U prethodnom periodu postigli smo značajne uspjehe kada je riječ o međunarodnoj saradnji i mobilnosti studenata. Studenti su u toku akademske godine bili na razmjeni na više univerziteta u Kini, Rusiji, Mađarskoj, Sloveniji, Francuskoj, Španiji”, istakao  je dekan Mastilović.

U okviru „Dana Filozofskog fakulteta“ u subotu, 19. maja, uspješno je završen naučni skup „Nauka i stvarnost“, kao i veče srpskih pjesnika.