Катедра за синологију ФФУИС суорганизатор „Пекиншког сајма стипендија 2018“

Катедра за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву била је суорганизатор „Пекиншког сајма стипендија 2018“, на којем су представници средњих и високих образовних институција из Пекинга представили могућности стипендирања студената из Босне и Херцеговине, као и спремност да своје студенте уписују на босанскохерцеговачке универзитете.

Шеф Катедре за синологију ФФУИС доц. др Бојана Павловић присуствовала је сајму као почасни гост, док су асистенкиње Катедре Доротеја Качар и Јелена Вујичић водиле програм и обављале функцију професионалних преводилаца.

Студенти Катедре за синологију, њих 15, били су ангажовани као преводиоци за делегације из Пекинга, док су многи од њих, као посјетиоци, имали прилику да се упознају са 16 различитих високих школа и образовних институција из Пекинга.

На сајму који је одржан 17. маја, у Сарајеву, промовисана је међународна размјена као и сарадња са Пекингом на пољу образовања, која ће бити плодоносна за све укључене стране.

Овом приликом Катедра за синологију је, још једном, са осталим организаторима промовисала сарадњу наше двије земље на пољу образовања.

Домаћин Пекиншког сајма едукације 2018. била је Пекиншка општинска комисија за образовање, а организатори су Пекиншки интернационални образовни центар за размјене, са коорганизаторима Интерлингуа школом језика из Сарајева и Пекиншком „WЕCO“ интернационалном агенцијом за образовање и културу.