Представници УИС-а у радној посјети Универзитету „Валахиа“ из Тарговишта у Румунији

Делегација Универзитета у Источном Сарајеву, на челу са ректором проф. др Стевом Пашалићем 23. априла боравила је, у узвратној радној посјети, на Универзитету „Валахиа“ из Тарговишта у Румунији, са којим наш Универзитет има потписан споразум о сарадњи.

На састанцима се разговарало о додатним могућностима унапређења сарадње између двије институције у оквиру Еразмус + програма која подразумијева размјену наставника и студената, затим сарадњи у области научно-истраживачког рада са посебним акцентом на заједничке активности у припреми пројектних приједлога и организацији конференција, као и о размјени искустава потенцирајући сегмент докторских студија.

Договорена је размјена наставног особља, тако да ће десет професора са нашег Универзитета у наредном периоду боравити на Универзитету „Валахиа“, док ће Универзитет у Источном Сарајеву, такође, угостити реципрочан број наставника из Румуније. Размјена студената ће представљати наредни корак сарадње два универзитета.

Током боравка у Румунији представници нашег Универзитета посјетили су и научно-истраживачки центар Универзитета „Валахиа“, у који је уложено преко 30 милиона еура и који располаже најсавременијом опремом.

Ректор Универзитета „Валахиа“ проф. др Калин Орош изразио је посебно задовољство због посјете и унапређене сарадње између два универзитета.

Осим ректора, проф. др Стеве Пашалића, делегацију Универзитета у Источном Сарајеву представљали су и проректор за науку, истраживање и развој доц. др Синиша Берјан, проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, декан Филозофског факултета доц. др Драга Мастиловић, декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић, декан Факултета физичког васпитања и спорта проф. др Борислав Цицовић, декан Факултета пословне економије проф. др Миладин Јовичић, као и продекан за науку Православног богословског факултета доц. др Дарко Ђого.