Промоција Такмичења за најбољу технолошку иновацију на организационим јединицама УИС-а

У организацији Министарства науке и технологије Републике Српске на организационим јединицама Универзитета у Источном Сарајеву биће одржане промоције Такмичења за најбољу технолошку иновацију 2018. године. 

Циљ Такмичења за најбољу технолошку иновацију је подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације.

У Републици Српској у претходних 11 година такмичење су прошла 273 тима у категоријама иновативних идеја, реализованих иновација и потенцијала, од чега се у категорији реализованих иновација такмичило 209 тимова.

Награђено је укупно 86 тимова са 389.000 КМ.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију представља резултат сарадње Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и Министарства науке и технологије Републике Српске на основу Меморандума о сарадњи два министарства и Споразума о специјалним паралелним везама Србије и Српске.

Распоред одржавања промоција на организационим јединицама Универзитета у Источном Сарајеву:

  • Саобраћајни факултет Добој 28. марта у 11 часова
  • Факултет пословне економије Бијељина 30. марта у 11 часова
  • Технолошки факултет Зворник 30. марта у 14 часова
  • Електротехнички/Машински факултет Источно Сарајево 4. априла у 12 часова
  • Факултет за производњу и менаџмент Требиње 5. априла у 11 часова

Контакт особа за промоцију Такмичења за најбољу технолошку иновацију 2018. године на УИС-у је др Дајана Вукојевић, 057 320 150.

Прилог: Распоред промоције Такмичења за најбољу технолошку иновацију на УИС-у