Promocija Takmičenja za najbolјu tehnološku inovaciju na organizacionim jedinicama UIS-a

U organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske na organizacionim jedinicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće održane promocije Takmičenja za najbolјu tehnološku inovaciju 2018. godine.

Cilј Takmičenja za najbolјu tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije.

U Republici Srpskoj u prethodnih 11 godina takmičenje su prošla 273 tima u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala, od čega se u kategoriji realizovanih inovacija takmičilo 209 timova.

Nagrađeno je ukupno 86 timova sa 389.000 KM.

Takmičenje za najbolјu tehnološku inovaciju predstavlјa rezultat saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Raspored održavanja promocija na organizacionim jedinicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu:

  • Saobraćajni fakultet Doboj 28. marta u 11 časova
  • Fakultet poslovne ekonomije Bijelјina 30. marta u 11 časova
  • Tehnološki fakultet Zvornik 30. marta u 14 časova
  • Elektrotehnički/Mašinski fakultet Istočno Sarajevo 4. aprila u 12 časova
  • Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje 5. aprila u 11 časova

Kontakt osoba za promociju Takmičenja za najbolјu tehnološku inovaciju 2018. godine na UIS-u je dr Dajana Vukojević, 057 320 150.

Прилог: Распоред промоције Такмичења за најбољу технолошку иновацију на УИС-у