Представници Технолошког факултета Зворник посјетили Прехрамбено – технолошки факултет Осијек

Представници Технолошког факултета Зворник, Универзитета у Источном Сарајеву, посјетили су 23. фебруара Прехрамбено – технолошки факултет Осијек, гдје су одржали радни састанак са руководством овог факултета Универзитета у Осијеку.

Делегацију Технолошког факултета УИС-а чинили су продекан за научно-истраживачки рад и предузетништво доц. др Александар Дошић, продекан за наставу доц. др Драган Вујадиновић и координатор за квалитет Технолошког факултета Зворник виши асистент мр Милан Вукић.

У име Прехрамбено – технолошког факултета Осијек, састанку су присуствовали декан проф. др Јурослав Бабић, продекан за наставу проф. др Даниела Чачић Кењерић и продекан за развојно-стручни рад проф. др Лидија Јакобек Барон.

На радном састанку је разговарано о могућностима подршке будућој сарадњи два факултета и јачању капацитета са циљем унапређења мобилности студената и наставника. Размијењене су информације о тренутним стручним активностима и научно-истраживачким пројектима, те су идентификоване конкретне активности које би се у предстојећем периоду могле реализовати у сарадњи.

Договорено је да ће се интензивирати комуникација и сарадња двију институција са посебним акцентом на реализацију међународних пројеката и научних скупова.

Током посјете, делегација Технолошког факултета Зворник имала је задовољство да обиђе лабораторије и упозна се са лабораторијским капацитетима Прехрамбено – технолошког факултета Осијек.