Predstavnici Tehnološkog fakulteta Zvornik posjetili Prehrambeno – tehnološki fakultet Osijek

Predstavnici Tehnološkog fakulteta Zvornik Univerziteta u Istočnom Sarajevu su 23. februara posjetili Prehrambeno – tehnološki fakultet Osijek, gdje su održali radni sastanak sa rukovodstvom ovog fakulteta Univerziteta u Osijeku.

Delegaciju Tehnološkog fakulteta UIS-a činili su prodekan za naučno-istraživački rad i preduzetništvo doc. dr Aleksandar Došić, prodekan za nastavu doc. dr Dragan Vujadinović i koordinator za kvalitet Tehnološkog fakulteta Zvornik viši asistent mr Milan Vukić.

U ime Prehrambeno – tehnološkog fakulteta Osijek, sastanku su prisustvovali dekan prof. dr Juroslav Babić, prodekan za nastavu prof. dr Daniela Čačić Kenjerić i prodekan za razvojno-stručni rad prof. dr Lidija Jakobek Baron.

Na radnom sastanku je razgovarano o mogućnostima podrške budućoj saradnji dva fakulteta i jačanju kapaciteta sa cilјem unapređenja mobilnosti studenata i nastavnika. Razmijenjene su informacije o trenutnim stručnim aktivnostima i naučno-istraživačkim projektima, te su identifikovane konkretne aktivnosti koje bi se u predstojećem periodu mogle realizovati u saradnji.

Dogovoreno je da će se intenzivirati komunikacija i saradnja dviju institucija sa posebnim akcentom na realizaciju međunarodnih projekata i naučnih skupova.

Tokom posjete, delegacija Tehnološkog fakulteta Zvornik imala je zadovolјstvo da obiđe laboratorije i upozna se sa laboratorijskim kapacitetima Prehrambeno – tehnološkog fakulteta Osijek.