Филозофски факултет УИС-а на свјетском такмичењу из кинеског језика “Кинески мост”

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву ове године, по трећи пут, на свјетско такмичење из кинеског језика за средњошколце „Кинески мост“ послао је двије представнице, Наталију Мутић, ученицу Средњошколског центра “Источна Илиџа”, и Марину Цицовић, ученицу Средњошколског центра “Пале”.

На такмичењу је било више од 150 учесника из 133 земље. Тема такмичења била је „Научи кинески, прошири свој свијет“, а учесници су се такмичили најприје у познавању кинеског језика, а затим и кинеске културе и умјетности.

Полазнице курса кинеског језика на Филозофском факултету УИС-а, Наталија Мутић и Марина Цицовић су се представиле са клавирском и пјевачком изведбом кинеских традиционалних мелодија, а као резултат сјајног наступа добиле су изузетно вриједну награду – стипендију Конфуцијевог института за боравак од пола године у Кини, на студијама кинеског језика.

Као и увијек, канцеларија Ханбан, Конфуцијев институт и кинески организатори су се побринули да достојно дочекају и угосте такичаре из читавог свијета.

Учесници су имали прилику да посјете главни град Пекинг, са свим знаменитостима као што су Кинески зид, Љетна палата и Забрањени град. Остатак путовања су провели у граду “вјечног прољећа”, Кунмингу, гдје се одржало финале такмичења.