Делегација Здравственог факултета Приморског универзитета из Словеније у радној посјети УИС-у

Делегација Здравственог факултета Приморског универзитета, на челу са деканом Нејцом Шарабоном, боравила је у дводневној посјети Универзитету у Источном Сарајеву током које је овај Факултет потписао посебне споразуме о сарадњи са Медицинским факултетом у Фочи и Технолошким факултетом у Зворнику.

Делегацију Универзитета у Источном Сарајеву представљали су ректор проф. др Радослав Грујић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, декан Технолошког факултета у Зворнику проф. др Миладин Глигорић, те декан Медицинског факултета у Фочи проф. др Милан Кулић.

Циљ посјете делегације Здравственог факултета Приморског универзитета из Словеније био је разматрање поља за сарадњу, унапређење наставе, размјене особља и студената, сарадње на пројектима, научног истраживања, те потписивање посебних споразума са факултетима у оквиру Општег споразума о сарадњи Приморског универзитета из Копра и Универзитета у Источном Сарајеву који је раније потписан.

Између осталог, на састанку делегација је усаглашено да ће Медицински факултет у Фочи бити суорганизатор Међународне конференције о здрављу радноактивне популације која ће сљедеће године бити одржана у Словенији.