Информација о билатералним пројектима између Црне Горе и БиХ

На основу Конкурса за суфинансирање боравка и путовања у оквиру сарадње истраживача који раде на реализацији заједничких научно-истраживачких пројеката у оквиру научне и технолошке сарадње између Босне и Херцеговине и Црне Горе за 2016. и 2017. годину, којег је Министарство цивилних послова БиХ објавило 3. априла, Мјешовита комисија одобрила је укупно 14 пројеката који ће бити реализовани у периоду од 1. јануара 2016. године до 31. децембра 2017. године.

Од укупног броја одабраних пројеката седам је из Републике Српске, а један са Универзитета у Источном Сарајеву. Ријеч је о пројекту “Диверзификација руралне економије:студија компаративних случајева између Босне и Херцеговине и Црне Горе” чији је координатор доц. др Синиша Берјан са Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Институција носилац овог пројекта у Црној Гори је Биотехнички факултет Универзитета Црне Горе, док је координатор проф. др Миомир Јовановић.

Координатори пројеката из РС обавезни су да уредно попуне образац захтјева за додјелу средстава, те исти доставе у Министарство науке и технологије РС, након чега ће бити благовремено обавјештени о терминима потписивања уговора.

Листу одабраних пројеката преузмите у прилогу!

Info o projektima CG i BiH

WEB Редакција УИС