Студенти Правног факултета УИС-а учествовали на 53. Кочићевом збору у Бањој Луци

Студенти Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву и чланови Бесједничке секције Правног факултета, Горица Суботић и Јевто Калајџић, бесједили су 21. августа 2018. године у Бањој Луци на ревијалној Вечери бесједе, у оквиру Кочићевог збора.

Публика окупљена у парку Петар Кочић чула је четири студента Правног факултета у Бањој Луци и два студента Правног факултета у Источном Сарајеву. Теме бесједа биле су разнолике, а говорило се о култури, животу, селу, љубави.

Студенати Правног факултета УИС-а говорили су своје ауторске бесједе. Јевто Калајџић бесједио је на тему „Кардиоваскуларна проблематика“, а Горица Суботић освојила је срца публике бесједом „Чекајући понедјељак“.

Овогодишњи Кочићев збор траје од 20. до 26. августа. Организатор је Град Бања Лука, уз учешће бројних установа и организација.

Учешће студената Правног факултета плод је вишегодишње сарадње Бесједничке секције Правног факултета у Источном Сарајеву, којом руководе доц. др Димитрије Ћеранић и в. асс. Ђорђе Мариловић, мр, и Центра за реторику и говорништво „Institutio oratoria“ из Бање Луке, чији је оснивач и руководилац проф. др Никола Мојовић, уједно један од најзаслужнијих за вишегодишње учешће студената бесједника у програму Кочићевог збора.