Studenti Pravnog fakulteta UIS-a učestvovali na 53. Kočićevom zboru u Banjoj Luci

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i članovi Besjedničke sekcije Pravnog fakulteta, Gorica Subotić i Jevto Kalajdžić, besjedili su 21. avgusta 2018. godine u Banjoj Luci na revijalnoj Večeri besjede, u okviru Kočićevog zbora.

Publika okuplјena u parku Petar Kočić čula je četiri studenta Pravnog fakulteta u Banjoj Luci i dva studenta Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu. Teme besjeda bile su raznolike, a govorilo se o kulturi, životu, selu, lјubavi.

Studenati Pravnog fakulteta UIS-a govorili su svoje autorske besjede. Jevto Kalajdžić besjedio je na temu „Kardiovaskularna problematika“, a Gorica Subotić osvojila je srca publike besjedom „Čekajući ponedjelјak“.

Ovogodišnji Kočićev zbor traje od 20. do 26. avgusta. Organizator je Grad Banja Luka, uz učešće brojnih ustanova i organizacija.

Učešće studenata Pravnog fakulteta plod je višegodišnje saradnje Besjedničke sekcije Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu, kojom rukovode doc. dr Dimitrije Ćeranić i v. ass. Đorđe Marilović, mr, i Centra za retoriku i govorništvo „Institutio oratoria“ iz Banje Luke, čiji je osnivač i rukovodilac prof. dr Nikola Mojović, ujedno jedan od najzaslužnijih za višegodišnje učešće studenata besjednika u programu Kočićevog zbora.