На Пољопривредном факултету одржана конференција „Интеграција регионалне туристичке понуде и развој локалних производа – Семберија, Бирач и Мајевица“

На Пољопривредном факултету Универзитета у Источном Сарајеву, на одјељењу у Власеници студијски програм Шумарство, 31. маја одржана је конференција „Интеграција регионалне туристичке понуде и развој локалних производа – Семберија, Бирач и Мајевица“.

Један од панелиста била је декан Пољопривредног факултета проф. др Весна Милић, док су на конференцији учествовали и проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ и професори на студијском програму Шумарство.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић истакао је да Бирач, Семберија и Мајевица имају доста да понуде у туризму, те да Влада Српске води рачуна о свакој локалној заједници, па тако и Власеници, чију туристичку понуду ће употпунити Ски-центар “Игришта” који ће од наредне године бити у функцији.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић поручио је да скуп представља прилику да се говори о кључним стварима које се тичу живота становништва регија Семберија, Бирач и Мајавица, првенствено по питању туризма уз брендирање домаћих производа.

На конференцији су учествовали и предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Стево Савић, предсједник Регионалне привредне коморе у Лесковцу Горан Јовић, као и представници Олимпијског центра “Јахорина”, те представници институција и привредних друштава.

Конференцију су организовали Подручна привредна комора Бијељина и општина Власеница, те Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Након конференције учесници су обишли Ски-центар “Игришта”.