Посјета представника Универзитета Државном педагошком универзитетуnive “Лав Толстој”

Представници Универзитета у Источном Сарајеву предвођени ректором проф. др Миланом Кулићем, током радне посјете Руској Федерацији, 17. априла састали су се са ректором Државног педагошког универзитета “Лав Толстој” из Туле проф. др Константином  Подрезовим и  разговарали о досадашњој успјешној сарадњи два јавна универзитета, као и о будућим активностима.

Током састанка, одржаном у Ректорату Државног педагошког универзитета „Лав Толстој“ ректори су изразили спремност за унапређење сарадње из области научноистраживачког рада, размјене и усавршавања наставника и студената, као и учешћа у заједничким конференцијама и пројектима.

Ректор Подрезов захвалио се на огромној подршци коју Универзитет у Источном Сарајеву пружа у реализацији програма учења руског језика у Републици Српској и који ће се наставити и у будућности, док се ректор Кулић захвалио на гостопримству и подршци коју је Тулски универзитет дао у реализацији наставе на студијском програму на Музичкој академији који се изводи на руском језику.

У оквиру посјете представници Универзитета у Источном Сарајеву су обишли лабораторијске капацитете и технолошки парк овог престижног руског Универзитета.