Posjeta predstavnika Univerziteta Državnom pedagoškom univerzitetunive “Lav Tolstoj”

Predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu predvođeni rektorom prof. dr Milanom Kulićem, tokom radne posjete Ruskoj Federaciji, 17. aprila sastali su se sa rektorom Državnog pedagoškog univerziteta “Lav Tolstoj” iz Tule prof. dr Konstantinom  Podrezovim i  razgovarali o dosadašnjoj uspješnoj saradnji dva javna univerziteta, kao i o budućim aktivnostima.

Tokom sastanka, održanom u Rektoratu Državnog pedagoškog univerziteta „Lav Tolstoj“ rektori su izrazili spremnost za unapređenje saradnje iz oblasti naučnoistraživačkog rada, razmjene i usavršavanja nastavnika i studenata, kao i učešća u zajedničkim konferencijama i projektima.

Rektor Podrezov zahvalio se na ogromnoj podršci koju Univerzitet u Istočnom Sarajevu pruža u realizaciji programa učenja ruskog jezika u Republici Srpskoj i koji će se nastaviti i u budućnosti, dok se rektor Kulić zahvalio na gostoprimstvu i podršci koju je Tulski univerzitet dao u realizaciji nastave na studijskom programu na Muzičkoj akademiji koji se izvodi na ruskom jeziku.

U okviru posjete predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu su obišli laboratorijske kapacitete i tehnološki park ovog prestižnog ruskog Univerziteta.