Отворен Српски центар на Државном педагошком универзитету “Лав Толстој” у Тули

Ректор Државног педагошког универзитета “Лав Толстој” из Туле проф. др  Константин Подрезов и ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић 17. априла свечано су отворили Српски центар у Тули, у оквиру једног од водећих државних руских универзитета.

На свечаном отварању Центра било је ријечи о начину рада и подршци коју ће Универзитет у Источном Сарајеву пружити с циљем успјешног дјеловања овог  Центра.

Центар је успостављен посредством међууниверзитетске сарадње између руског Државног педагошког универзитета “Лав Толстој” из Туле и Универзитета у Источном Сарајеву.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић у поздравном говору нагласио је да је данашњи догађај резултат братских односа и добре сарадње српског и руског народа, те да на Филозофском факултету у Палама успјешно дјелује Центар за отворено образовање на руском језику у оквиру глобалног пројекта Министарства просвјете Русије.

Након отварања Српског центра у Тули, представници Универзитета у Источном Сарајеву учествовали су у пленарном дијелу конференције „Омладина и духовно насљеђе епохе, култура, артефакти и вриједности“, гдје се ректор Кулић обратио учесницима.