Otvoren Srpski centar na Državnom pedagoškom univerzitetu “Lav Tolstoj” u Tuli

Rektor Državnog pedagoškog univerziteta “Lav Tolstoj” iz Tule prof. dr  Konstantin Podrezov i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić 17. aprila svečano su otvorili Srpski centar u Tuli, u okviru jednog od vodećih državnih ruskih univerziteta.

Na svečanom otvaranju Centra bilo je riječi o načinu rada i podršci koju će Univerzitet u Istočnom Sarajevu pružiti s cilјem uspješnog djelovanja ovog  Centra.

Centar je uspostavlјen posredstvom međuuniverzitetske saradnje između ruskog Državnog pedagoškog univerziteta “Lav Tolstoj” iz Tule i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić u pozdravnom govoru naglasio je da je današnji događaj rezultat bratskih odnosa i dobre saradnje srpskog i ruskog naroda, te da na Filozofskom fakultetu u Palama uspješno djeluje Centar za otvoreno obrazovanje na ruskom jeziku u okviru globalnog projekta Ministarstva prosvjete Rusije.

Nakon otvaranja Srpskog centra u Tuli, predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu učestvovali su u plenarnom dijelu konferencije „Omladina i duhovno naslјeđe epohe, kultura, artefakti i vrijednosti“, gdje se rektor Kulić obratio učesnicima.