Промоција Универзитета на Сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду

Министарка просвете Републике Србије Славица Ђукић Дејановић у четвртак, 21. марта, отворила је 19. Међународни сајам образовања „Путокази“ у Новом Саду и истакла да је образовање у Србији доступно сваком дјетету, а да је у Војводини највише видљива нова вриједност српског образовног система који подразумијева образовање на језицима националних мањина.

На поменутом Сајму представио се и Универзитетет у Источном Сарајеву са свих 15 факултета и 2 академије. Велики број средњошколаца се интересовао за студирање у Републици Српској, а највећи интерес су исказали за техничке науке и медицину.

Наш штанд посјетио је проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар  за високо образовање научноистраживачку делатност као дугогодишњи пријатељ и сарадник нашег Универзитета.

Међународни сајам образовања окупио је представнике институција које представљају више од 500 образовних профила и дају свеобухватну понуду средњег и високог образовања у нашој земљи, као и средњих школа и факултета у Словачкој, Црној Гори и Босни и Херцеговини (Републици Српској).