Promocija Univerziteta na Sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu

Ministarka prosvete Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović u četvrtak, 21. marta, otvorila je 19. Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu i istakla da je obrazovanje u Srbiji dostupno svakom djetetu, a da je u Vojvodini najviše vidljiva nova vrijednost srpskog obrazovnog sistema koji podrazumijeva obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina.

Na pomenutom Sajmu predstavio se i Univerzitetet u Istočnom Sarajevu sa svih 15 fakulteta i 2 akademije. Veliki broj srednjoškolaca se interesovao za studiranje u Republici Srpskoj, a najveći interes su iskazali za tehničke nauke i medicinu.

Naš štand posjetio je prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje naučnoistraživačku delatnost kao dugogodišnji prijatelj i saradnik našeg Univerziteta.

Međunarodni sajam obrazovanja okupio je predstavnike institucija koje predstavljaju više od 500 obrazovnih profila i daju sveobuhvatnu ponudu srednjeg i visokog obrazovanja u našoj zemlji, kao i srednjih škola i fakulteta u Slovačkoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini (Republici Srpskoj).