Позив Руског дома за учешће у научноистраживачком стажирању “InteRussia“

Руски дом позива младе стручњаке из области инжењерске технологије, роботике, вјештачке интелигенције и израде научних инструмената да се пријаве за учешће у међународном програму научноистраживачког стажирања “InteRussia”.

Стажирање ће бити одржано у Москви и Новосибирску од 23. маја до 16. јуна 2024. године, у сљедећим областима: вјештачка интелигенција и медицина, информационе технологије и фотоника, информационе технологије у урбаном окружењу (паметни град).

Радни језик је енглески (ниво познавања језикане нижи од B2).

Стажирање организују Фондација за подршку јавној дипломатији ,,Александар Горчаков”, Новосибирски државни универзитет и Федерална агенција „Россотрудничество” у оквиру програма за младе „Нова генерација”.

Организатори преузимају на себе трошкове: повратних авионских карата, трансфера на територији Русије у складу са програмом стажирања, смјештаја,издавања полисе здравственог осигурања, издавања визе, стипендија у висини од 30.000 рубаља.

Контакт особа о програму стажирања и поступку пријављивања је Александра Милошевић, координатор програма „Нова генерација” у Руском дому у Београду, +381 63 8061518, a.miloshevich@srb.rs.gov.ru

Пријаве су у току!