Poziv Ruskog doma za učešće u naučnoistraživačkom stažiranju “InteRussia“

Ruski dom poziva mlade stručnjake iz oblasti inženjerske tehnologije, robotike, vještačke inteligencije i izrade naučnih instrumenata da se prijave za učešće u međunarodnom programu naučnoistraživačkog stažiranja “InteRussia”.

Stažiranje će biti održano u Moskvi i Novosibirsku od 23. maja do 16. juna 2024. godine, u slјedećim oblastima: vještačka inteligencija i medicina, informacione tehnologije i fotonika, informacione tehnologije u urbanom okruženju (pametni grad).

Radni jezik je engleski (nivo poznavanja jezikane niži od B2).

Stažiranje organizuju Fondacija za podršku javnoj diplomatiji ,,Aleksandar Gorčakov”, Novosibirski državni univerzitet i Federalna agencija „Rossotrudničestvo” u okviru programa za mlade „Nova generacija”.

Organizatori preuzimaju na sebe troškove: povratnih avionskih karata, transfera na teritoriji Rusije u skladu sa programom stažiranja, smještaja,izdavanja polise zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize, stipendija u visini od 30.000 rubalјa.

Kontakt osoba o programu stažiranja i postupku prijavlјivanja je Aleksandra Milošević, koordinator programa „Nova generacija” u Ruskom domu u Beogradu, +381 63 8061518, a.miloshevich@srb.rs.gov.ru

Prijave su u toku!