Свечано отворена Међународна зимска школа у организацији Универзитета у Источном Сарајеву и руског Државног аграрног универзитета „Петра I“ из Вороњежа

Данас је свечано отворена Међународна зимска школа у организацији руског Државног аграрног универзитета „Петра I“ из Вороњежа и Универзитета у Источном Сарајеву, која се одржава у онлајн формату и трајаће до петка, 8. марта. 

Програмом зимске школе предвиђена су предавања професора Економског факултета Брчко Универзитета у Источном Сарајеву за 77 студентa Економског факултета престижног руског универзитета из Вороњежа.

Ово је седма по реду зимска/љетна школа која потрвђује да два партнерска универзитета већ традиционално успјешно сарађују приликом размјене знања и унапређења квалитета обуке будућих стручњака из различитих научних области.

До сада је у одржаним зимским/љетним школама два јавна универзитета учествовало преко 700 студената и наставника оба јавна универзитета уживо и у онлајн формату.

Свечаном отварању присуствовали су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ, проректор за наставу проф. др Владимир Владичић, декан Економског факултета Брчко проф. др Срђан Лалић, као и представници Држaвног аграрног универзитета „Петар I“ из Вороњежа, проректор за међународну сарадњу проф. др Андреј Алексејевич Измалков, проректор за науку проф. др Људмила Анатољев Запорожцев, декан Економског фалултета проф. др Александар Николајевич Черних, као и шеф одјељења за међународну сарадњу професор Татјана Николајевна Лисак.