Svečano otvorena Međunarodna zimska škola u organizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu i ruskog Državnog agrarnog univerziteta „Petra I“ iz Voronježa

Danas je svečano otvorena Međunarodna zimska škola u organizaciji ruskog Državnog agrarnog univerziteta „Petra I“ iz Voronježa i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koja se održava u onlajn formatu i trajaće do petka, 8. marta. 

Programom zimske škole predviđena su predavanja profesora Ekonomskog fakulteta Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu za 77 studenta Ekonomskog fakulteta prestižnog ruskog univerziteta iz Voronježa.

Ovo je sedma po redu zimska/lјetna škola koja potrvđuje da dva partnerska univerziteta već tradicionalno uspješno sarađuju prilikom razmjene znanja i unapređenja kvaliteta obuke budućih stručnjaka iz različitih naučnih oblasti.

Do sada je u održanim zimskim/lјetnim školama dva javna univerziteta učestvovalo preko 700 studenata i nastavnika oba javna univerziteta uživo i u onlajn formatu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Marko Gutalј, prorektor za nastavu prof. dr Vladimir Vladičić, dekan Ekonomskog fakulteta Brčko prof. dr Srđan Lalić, kao i predstavnici Državnog agrarnog univerziteta „Petar I“ iz Voronježa, prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Andrej Aleksejevič Izmalkov, prorektor za nauku prof. dr Ljudmila Anatolјev Zaporožcev, dekan Ekonomskog falulteta prof. dr Aleksandar Nikolajevič Černih, kao i šef odjelјenja za međunarodnu saradnju profesor Tatjana Nikolajevna Lisak.