У Центру за високо образовање у Бијељини обиљежена крсна слава Свети Сава

Факултет пословне економије и Педагошки факултет Универзитета у Источном Сарајеву из прославили крсну славу Светог Саву 27. јануара у Центру за високо образовање у Бијељини.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић похвалио је стање у високом образовању Републике Српске на два јавна универзитета и истакао да квалитет потврђује чињеница да су међу 10 одсто универзитета у свијету по ранг листама.

Ректор Кулић је подсјетио да је Свети Сава један од најважнијих светитеља у српском роду, цркви и држави и да је српском народу дао свијест о нашем поријеклу.

Централна прослава у присуству министра за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске др Жељка Будимира, уз свечани пријем и ломљење славског колача, богат културно-умјетнички програм који су припремили студенти.

Декан Факултета пословне економије у Бијељини проф. др Весна Петровић истакла је да овај факултет има 400 студената, да је пријем бруцоша задржан без већих осцилација у односу на претходне године, а да је план за будућност даља интернационализација и модернизација студијских програма.

Декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић истакао је да је посебна част централна прослава у Бијељини и подсјетио да је лијепа иницијатива министра Будимира да од прошле године оба универзитета у Српској обиљежавају Светог Саву као славу.

“За нас који школујемо учитеље и васпитаче, оне који ће цијели живот радити са дјецом, важне су поруке и заоставштина Светог Саве, прије свега хумани аспект у погледу на дјецу и на образовање и трудимо се да од наших студената направимо добре, хумане и квалитетне људе”, истакао је декан Стевић.

Према његовим ријечима, Педагошки факултет има више од 500 студената, од ове године увели су и једногодишњи програм за географске информационе системе, а у фебруару ће почети упис још једног програма цјеложивотног учења у вези са туризмом.