Директор Индијске агенције за студирање у иностранству посјетио Филозофски факултет

У посјети Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву боравио је директор Индијске агенције за студирање у иностранству господин Багван Синг (Bhagwan Singh). Током сусрета с руководством Факултета, разматране су могућности покретања студија на енглеском језику, с циљем привлачења потенцијалних студената из Индије.

Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула изразио је задовољство данашњим састанком, наглашавајући да је потенцијално отварање студија на енглеском језику један од кључних корака ка промоцији и јачању међународне видљивости Факултета и додао да је ова иницијатива у складу са позитивним примјерима других факултета на Универзитету.

„Отвореност према страним студентима представља могућност да постанемо дио глобалних образовних токова. Филозофски факултет већ сада има успјешну међународну сарадњу са факултетима широм Европе и свијета, а покретање студија на енглеском језику додатно ће унаприједити нашу глобалну препознатљивост“, истакао је декан Бартула.

Директор Багван Синг захвалио је на срдачном дочеку те изразио наду да ће сарадњи бити изузетно успјешна. „Већ смо остварили плодотворну сарадњу са Медицинским факултетом у Фочи, и вјерујем да ћемо и са Филозофским факултетом постићи сличне резултате. Ово је тек почетак, а надамо се дуготрајној и плодној сарадњи“, нагласио је Синг.

Покретање студија на енглеском језику представља корак ка унапређењу квалитета наставног процеса Факултета и повећаном интерсовању студената из иностранства. Очекује се да ће ова иницијатива допринијети даљем ширењу међународне репутације Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.