Direktor Indijske agencije za studiranje u inostranstvu posjetio Filozofski fakultet

U posjeti Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu boravio je direktor Indijske agencije za studiranje u inostranstvu gospodin Bagvan Sing (Bhagwan Singh). Tokom susreta s rukovodstvom Fakulteta, razmatrane su mogućnosti pokretanja studija na engleskom jeziku, s cilјem privlačenja potencijalnih studenata iz Indije.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Vladan Bartula izrazio je zadovolјstvo današnjim sastankom, naglašavajući da je potencijalno otvaranje studija na engleskom jeziku jedan od klјučnih koraka ka promociji i jačanju međunarodne vidlјivosti Fakulteta i dodao da je ova inicijativa u skladu sa pozitivnim primjerima drugih fakulteta na Univerzitetu.

„Otvorenost prema stranim studentima predstavlјa mogućnost da postanemo dio globalnih obrazovnih tokova. Filozofski fakultet već sada ima uspješnu međunarodnu saradnju sa fakultetima širom Evrope i svijeta, a pokretanje studija na engleskom jeziku dodatno će unaprijediti našu globalnu prepoznatlјivost“, istakao je dekan Bartula.

Direktor Bagvan Sing zahvalio je na srdačnom dočeku te izrazio nadu da će saradnji biti izuzetno uspješna. „Već smo ostvarili plodotvornu saradnju sa Medicinskim fakultetom u Foči, i vjerujem da ćemo i sa Filozofskim fakultetom postići slične rezultate. Ovo je tek početak, a nadamo se dugotrajnoj i plodnoj saradnji“, naglasio je Sing.

Pokretanje studija na engleskom jeziku predstavlјa korak ka unapređenju kvaliteta nastavnog procesa Fakulteta i povećanom intersovanju studenata iz inostranstva. Očekuje se da će ova inicijativa doprinijeti dalјem širenju međunarodne reputacije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.