Посјета делегације Државног архива Србије Институту историјских наука

Делегација Државног архива Србије, коју је предводио директор др Мирослав Перишић, посјетила је 27. децембра 2023. године Институт историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву.

На састанку са директором Института проф. др Драгом Мастиловићем разматране су могућности успостављања сарадње, нарочито кроз реализацију заједничких научноистраживачких пројеката, а договорено је и потписивање споразума о сарадњи у најскорије вријеме.

Господин Перишић упутио је искрене честитке поводом оснивања Института историјских наука, наглашавајући да је то за наш универзитет, али и за цијелу Републику Српску један од најважнијих искорака на пољу историјске науке. Успостављање сарадње са Државним архивом Србије, који је најстарија архивска установа у Србији, од изузетног је значаја за Институт историјских наука, посебно имајући у виду богатство архивске грађе коју ова установа чува.

Састанку је присуствовала и директор Архива Босне и Херцеговине у Сарајеву мр Данијела Мрда, а том приликом је разматрана и могућност реализације заједничких пројеката ове три институције.