Споразум о сарадњи Института историјских наука и Центра за друштвено-политичка истраживања Републике Српске

Директор Института историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Драга Мастиловић и директор Јавне установе Центар за друштвено-политичка истраживања Републике Српске Душан Павловић потписали су Споразум о сарадњи, 21. децембра 2023. године.

Споразумом је предвиђена сарадња у разним областима професионалне дјелатности ових институција у виду заједничке организације домаћих и међународних научних и стручних скупова и конференција, те организовања изложби, округлих столова и објављивање и размјену научних публикација као и друге активности од заједничког интереса.

Успостављање сарадње ове двије институције представља значајан допринос његовању културног идентитета и културе памћења, нарочито кроз реализацију заједничких научноистраживачких пројеката.

Први заједнички пројекат ове двије институције биће објављивање књиге академика Јелене Јуријевне Гускове Спољна политика Русије у вријеме југословенске кризе (1985-1995) која ће бити објављена у суиздаваштву Института и Центра за друштвено-политичка истраживања Републике Српске.