Делегација из Кине посјетила Ректорат Универзитета у Источном Сарајеву

Ректорат Универзитета у Источном Сарајеву данас су посјетили представници Образовног удружења Хенан провинције из Народне Републике Кине.

Делегација Агенције за међународну образовну размјену између Кине и Европе, која дјелује у оквиру Образовног удружења Хенан провинције, упознала је руководство Универзитета у Источном Сарајеву о успјешном повезивању које обављају између универзитета у њиховој провинцији и европских увиверзитета организујући размјене наставног особља и студената, као и љетних школа и сличних облика међууниверзитетске сарадње.

Делегација из НР Кине у саставу директор за међународне пројекте Ју Ђуо, извршни директор пројеката Сун Ђах и пројектни асистент Ли Јеминг истакла је да подржавају одлазак наших предавача на кратке програме размјене из области медицине, као и инжењерства електротехнике и машинства.

На састанку је усаглашен будући план активности, те је било ријечи о томе да би прва група предавача са нашег универзитета, из области медицине и инжењерства, могла већ у периоду од марта до јуна 2024. године да борави на универзитетима у области Хенан у НР Кини.

Универзитет у Источном Сарајеву на данашњем састанку представљали су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ, проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић и координатор за међународну сарадњу др Слободанка Круљ.