Свечаном промоцијом дипломаца и мастера економије обиљежен Дан Економског факултета Пале

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је данас  71 годину постојања и 30 година рада у Републици Српској промоцијом 52 дипломирана економиста и 10 мастера и магистара економије.

Декан Економског факултета Пале проф. др Марко Ђого истакао да је овај јубилеј изузетно значајан за високообразовну институцију у овој регији, те је навео да су признања и захвалнице додијељени појединцима заслужним за несебичан допринос Економском факултету и да је највеће признање додијељено предсједнику Републике Српске г. Милораду Додику.

Проректор за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Јелена Крунић истакла је како је успјешна прича Економског факултета почела 1993. године, те да су за три деценије оправдали повјерење друштва, заједнице и сваког појединца.

“Економски факултет Пале на кога смо јако поносни омогућава развој савременог друштва улагањем у интелектуални капитал. Наставници и сарадници су посвећени унапређењу знања студената, унапређењу студијских програма који представљају синергију теоретске наставе и праксе добијене у реалном сектору”, истакла је проректор Крунић.

Замјеник начелника општине Пале Срђан Бутулија честитао је руководству Факултета и свим професорима јубилеј, наводећи да је сарадња локалне заједнице и Универзитета у Источном Сарајеву на високом нивоу.

Дипломирани економиста Лука Марковић рекао је да је студиј завршио оцјеном 9,94, да је задовољан знањем које је стекао током школовања, те да је уписао мастер студије на Економском факултету Пале.