Одржана 56. сједница Сената

На сједници Сената одржаној 30. октобра именовани су чланови Вијећа медицинских, здравствених и пољопривредних наука из реда представника Факултета физичког васпитања и спорта Пале и именовани су чланови Вијећа друштвених наука из реда представника Економског факултета Брчко и представника Правног факултета Пале.

На сједници су усвојени извјештаји о оцјени подобности тема докторских дисертација и кандидата, те усвојени извјештаји о урађеним докторским дисертацијама.

Разматран је и усвојен Приједлог измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника чланица Универзитета у Источном Сарајеву за академску 2023/24. годину, на првом, другом и трећем циклусу студија.

Усвојен је Нацрт Правилника о допунама Правилника о студирању на првом циклусу студија на Универзитету у Источном Сарајеву, као и Нацрт Правилника о допунама Правилника о студирању на другом циклусу студија на Универзитету у Источном Сарајеву,

Донијета је Одлука којом је утврђен приједлог за проширење одобреног броја студената за упис у прву годину другог циклуса студија у академској 2023/2024. години.

На сједници су разматрани и усвојени  Индикатори квалитета Универзитета у Источном Сарајеву за 2022. годину.

На приједлог Научно-наставног вијећа Електротехничког факултета донијета је одлука о оснивањуистраживачког центра под називом „Центар за дигиталне иновације“.