Održana 56. sjednica Senata

Na sjednici Senata održanoj 30. oktobra imenovani su članovi Vijeća medicinskih, zdravstvenih i polјoprivrednih nauka iz reda predstavnika Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Pale i imenovani su članovi Vijeća društvenih nauka iz reda predstavnika Ekonomskog fakulteta Brčko i predstavnika Pravnog fakulteta Pale.

Na sjednici su usvojeni izvještaji o ocjeni podobnosti tema doktorskih disertacija i kandidata, te usvojeni izvještaji o urađenim doktorskim disertacijama.

Razmatran je i usvojen Prijedlog izmjena i dopuna listi odgovornih nastavnika i saradnika članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu za akademsku 2023/24. godinu, na prvom, drugom i trećem ciklusu studija.

Usvojen je Nacrt Pravilnika o dopunama Pravilnika o studiranju na prvom ciklusu studija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kao i Nacrt Pravilnika o dopunama Pravilnika o studiranju na drugom ciklusu studija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu,

Donijeta je Odluka kojom je utvrđen prijedlog za proširenje odobrenog broja studenata za upis u prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2023/2024. godini.

Na sjednici su razmatrani i usvojeni  Indikatori kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za 2022. godinu.

Na prijedlog Naučno-nastavnog vijeća Elektrotehničkog fakulteta donijeta je odluka o osnivanjuistraživačkog centra pod nazivom „Centar za digitalne inovacije“.