Универзитет у Источном Сарајеву на 66. Међународном београдском сајму књига

Универзитет у Источном Сарајеву представиће самостално своју издавачку дјелатност на 66. Међународном београдском сајму књига који се ове године одржава од 21. до 29. октобра под слоганом „Живеле књиге / Vive les livres“.

Чланице Универзитета у Источном Сарајеву представиће укупно 203 различита издања на штанду Универзитета који се налази у хали 2, ниво А, број 2217, преко пута Представништва Републике Српске у Србији.

У понедјељак, 23. октобра у 15.00 часова, на штанду Представништва Републике Српске у Србији (хала 2, ниво А) Универзитет у Источном Сарајеву одржаће промоцију издања часописа „Биомедицинска истраживања“ о којем ће говорити проф. др Синиша Ристић.

У четвртак, 26. октобра у 15.00 часова, биће представљено издање „Одликовани и унапријеђени Југословенске војске у отаџбини 1941-1945“, аутора Верољуба Малетића и Дејана Ђерића. О издању ће говорити проф. др Драга Мастиловић, пуковник Драган Крсмановић и аутори.

Око четири стотине излагача представиће се на овогодишњем Међународном београдском сајму књига, једној од најстаријих и најважнијих књижевних манифестација у региону.

Његов основни циљ је пружање могућности издавачима, ауторима, књижарима, библиотекарима, дистрибутерима књига, компанијама за мултимедију и другим актерима, да успоставе контакте, размијене искуства, склопе пословне договоре и остваре друге видове пословне и културне сарадње.

Земља почасни гост 66. Међународног београдског сајма је Француска.