Univerzitet u Istočnom Sarajevu na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstaviće samostalno svoju izdavačku djelatnost na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji se ove godine održava od 21. do 29. oktobra pod sloganom „Živele knjige / Vive les livres“.

Članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu predstaviće ukupno 203 različita izdanja na štandu Univerziteta koji se nalazi u hali 2, nivo A, broj 2217, preko puta Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

U ponedjelјak, 23. oktobra u 15.00 časova, na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji (hala 2, nivo A) Univerzitet u Istočnom Sarajevu održaće promociju izdanja časopisa „Biomedicinska istraživanja“ o kojem će govoriti prof. dr Siniša Ristić.

U četvrtak, 26. oktobra u 15.00 časova, biće predstavlјeno izdanje „Odlikovani i unaprijeđeni Jugoslovenske vojske u otadžbini 1941-1945“, autora Verolјuba Maletića i Dejana Đerića. O izdanju će govoriti prof. dr Draga Mastilović, pukovnik Dragan Krsmanović i autori.

Oko četiri stotine izlagača predstaviće se na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, jednoj od najstarijih i najvažnijih književnih manifestacija u regionu.

Nјegov osnovni cilј je pružanje mogućnosti izdavačima, autorima, knjižarima, bibliotekarima, distributerima knjiga, kompanijama za multimediju i drugim akterima, da uspostave kontakte, razmijene iskustva, sklope poslovne dogovore i ostvare druge vidove poslovne i kulturne saradnje.

Zemlјa počasni gost 66. Međunarodnog beogradskog sajma je Francuska.