Ректорова добродошлица новој генерацији студената

Драги студенти,

Добродошли на Универзитет у Источном Сарајеву који вам је отворио врата да стичете и надограђујете своје знање и вјештине и постанете покретачка снага нашег друштва.

Уложићемо сва своја знања, вјештине и напоре у ваш напредак, али само ентузијазам, амбициозност, одлучност и континуиран рад су гаранција да ћете стећи жељено звање и успјешно се бавити позивом који сте одабрали.

Савремени студијски програми и квалитетни академски, научни и умјетнички кадар нашег универзитета омогућиће остваривање циља који сте себи поставили уписом на неки од петнаест факултета и двије академије.

Универзитет у Источном Сарајеву се поноси својим студентима и желимо да се и ви једног дана поносите дипломама које ћете стећи на нашем универзитету.

Од вас очекујемо да будете знатижељни и да аргументовано дискутујете са професорима и другим колегама како бисте формирали лични, критички став о питањима од значаја за друштвени развој.  Увијек тражите више и од себе и својих професора како бисмо заједно учили и расли.

Досад је на Универзитету дипломирало 23 967 студената, од којих многи успјешно обављају важне послове у јавном и приватном сектору у различитим областима, што је доказ да је Универзитет у Источном Сарајеву исправан животни избор.

Стални напредак Универзитета на престижним међународним ранг листама универзитета радује нас и доказује да смо на добром, правом путу, када је ријеч о усавршавању научноистраживачког рада наших наставника и сарадника.

Нашим студентима се пружа могућност да прошире хоризонте тако што ће један дио школовања провести и на неком од партнерских универзитета у Европи и свијету.

Треба да знате да студирање нису само предавања, настава, учење, испити и оцјене. Желимо да вам вријеме студирања остане у успомени као најљепши дио живота када сте поред дипломе и занимања стекли и пријатеље, будуће колеге, можда и животне сапутнике.

Свака нова академска година представља изазов не само за студенте, већ и за наставно и ненаставно особље на Универзитету. Поштоване колеге, наставници, сарадници и ненаставно особље, подсјетимо се да су наша знања и професионалан приступ послу стуб овог Универзитета. Наша је обавеза  јачање изврсности у наставном процесу, али и истраживању. Зато се посебна пажња у периоду пред нама мора посветити  научно-истраживачком раду, пројектима и интернационализацији Универзитета у Источном Сарајеву.

Поштоване колеге и студенти, најсрдачније вас поздрављам у име Универзитета у Источном Сарајеву и своје лично име и желим вам срећан почетак и успјешну нову академску годину.

Вјерујемо у енергију коју носи младост. Ми ћемо вам понудити наше искуство и знање!

                                                                                                                                                                                                               Проф. др Милан Кулић