Rektorova dobrodošlica novoj generaciji studenata

Dragi studenti,

Dobrodošli na Univerzitet u Istočnom Sarajevu koji vam je otvorio vrata da stičete i nadograđujete svoje znanje i vještine i postanete pokretačka snaga našeg društva.

Uložićemo sva svoja znanja, vještine i napore u vaš napredak, ali samo entuzijazam, ambicioznost, odlučnost i kontinuiran rad su garancija da ćete steći željeno zvanje i uspješno se baviti pozivom koji ste odabrali.

Savremeni studijski programi i kvalitetni akademski, naučni i umjetnički kadar našeg univerziteta omogućiće ostvarivanje cilja koji ste sebi postavili upisom na neki od petnaest fakulteta i dvije akademije.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu se ponosi svojim studentima i želimo da se i vi jednog dana ponosite diplomama koje ćete steći na našem univerzitetu.

Od vas očekujemo da budete znatiželjni i da argumentovano diskutujete sa profesorima i drugim kolegama kako biste formirali lični, kritički stav o pitanjima od značaja za društveni razvoj. Uvijek tražite više i od sebe i svojih profesora kako bismo zajedno učili i rasli.

Dosad je na Univerzitetu diplomiralo 23 967 studenata, od kojih mnogi uspješno obavljaju važne poslove u javnom i privatnom sektoru u različitim oblastima, što je dokaz da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu ispravan životni izbor.

Stalni napredak Univerziteta na prestižnim međunarodnim rang listama univerziteta raduje nas i dokazuje da smo na dobrom, pravom putu, kada je riječ o usavršavanju naučnoistraživačkog rada naših nastavnika i saradnika.

Našim studentima se pruža mogućnost da prošire horizonte tako što će jedan dio školovanja provesti i na nekom od partnerskih univerziteta u Evropi i svijetu.

Treba da znate da studiranje nisu samo predavanja, nastava, učenje, ispiti i ocjene. Želimo da vam vrijeme studiranja ostane u uspomeni kao najljepši dio života kada ste pored diplome i zanimanja stekli i prijatelje, buduće kolege, možda i životne saputnike.

Svaka nova akademska godina predstavlja izazov ne samo za studente, već i za nastavno i nenastavno osoblje na Univerzitetu. Poštovane kolege, nastavnici, saradnici i nenastavno osoblje, podsjetimo se da su naša znanja i profesionalan pristup poslu stub ovog Univerziteta. Naša je obaveza jačanje izvrsnosti u nastavnom procesu, ali i istraživanju. Zato se posebna pažnja u periodu pred nama mora posvetiti naučno-istraživačkom radu, projektima i internacionalizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Poštovane kolege i studenti, najsrdačnije vas pozdravljam u ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu i svoje lično ime i želim vam srećan početak i uspješnu novu akademsku godinu.

Vjerujemo u energiju koju nosi mladost. Mi ćemo vam ponuditi naše iskustvo i znanje!

                                                                                                                                                                                                                                                                                 Prof. dr Milan Kulić