Посјета Машинском факултету Универзитета у Брну

У оквиру Централноевропског програма универзитетске размјене (Central European Exchange Program for University Studies-CEEPUS) професори Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву доц. др Дејан Јеремић и доц. др Никола Вучетић крајем септембра посјетили су Машински факултет Универзитета у Брну.

Током посјете професори су обишли лабораторије за испитивање мотора са унутрашњим сагоријевањем и мјењачких преносника „Шкода“ возила и имали су прилику да се упознају са тимом факултета који ради на развоју „Студент формуле“ на електрични погон. Чланови тима, који задњих година осваја завидна мјеста на такмичењима у Чешкој, Мађарској и Њемачкој, представили су професорима Машинског факултета из Источног Сарајева комплетан пут развоја формуле.

Такође, професори су се састали са директором Института за аутомобилско инжењерство у Брну проф. др Јозефом Штетином.

За вријеме свог боравка доц. др Дејан Јеремић и доц. др Никола Вучетић презентовали су рад Универзитета у Источном Сарајеву и Машинског факултета и одржали предавања из области композитних материјала и механике лома.

Током посјете размијењена су искуства и представљени потенцијални видови сарадње кроз студентску размјену у оквиру CEEPUS пројекта.