Posjeta Mašinskom fakultetu Univerziteta u Brnu

U okviru Centralnoevropskog programa univerzitetske razmjene (Central European Exchange Program for University Studies-CEEPUS) profesori Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu doc. dr Dejan Jeremić i doc. dr Nikola Vučetić krajem septembra posjetili su Mašinski fakultet Univerziteta u Brnu.

Tokom posjete profesori su obišli laboratorije za ispitivanje motora sa unutrašnjim sagorijevanjem i mjenjačkih prenosnika „Škoda“ vozila i imali su priliku da se upoznaju sa timom fakulteta koji radi na razvoju „Student formule“ na električni pogon. Članovi tima, koji zadnjih godina osvaja zavidna mjesta na takmičenjima u Češkoj, Mađarskoj i Nјemačkoj, predstavili su profesorima Mašinskog fakulteta iz Istočnog Sarajeva kompletan put razvoja formule.

Takođe, profesori su se sastali sa direktorom Instituta za automobilsko inženjerstvo u Brnu prof. dr Jozefom Štetinom.

Za vrijeme svog boravka doc. dr Dejan Jeremić i doc. dr Nikola Vučetić prezentovali su rad Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Mašinskog fakulteta i održali predavanja iz oblasti kompozitnih materijala i mehanike loma.

Tokom posjete razmijenjena su iskustva i predstavlјeni potencijalni vidovi saradnje kroz studentsku razmjenu u okviru CEEPUS projekta.