На Педагошком факултету отворен 13. научни скуп са међународним учешћем “Наука и настава данас”

Тринаести научни скуп са међународним учешћем “Наука и настава данас”, у организацији Педагошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, свечано је отворен данас у Бијељини и окупио је 172 учесника из 11 земаља са 99 радова.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић истакао је да Педагошки факултет посебну пажњу посвећује организацији овог скупа, који је ове године категорисан као научни скуп са међународним учешћем.

Декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић истакао је да овај догађај из године у годину има све веће размјере и број учесника, те да очекује да буде оквалификован као истакнути научни скуп.

Декан Стевић је рекао да ће на Трећем стручном скупу “Наука и настава данас”, који ће бити одржан сутра, учествовати учитељи и васпитачи Педагошког факултета Бијељина и да ће бити више размјене искустава из праксе.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић рекла је да Влада Републике Српске и Министарство традиционално подржавају овакве догађаје, те да Српска школује квалитетан кадар с намјером да од њих уче све будуће генерације.

“Велика је одговорност просвјетних радника, који треба да добију најбоље `алате`. Сигурна сам да ће овакви скупови бити најбољи алати и да ће они то искористити на најбољи могући начин у овом изазовом и тешком, дигиталном времену гд‌је просвјетни радник мора бити обучен за све оно што ради у будућем формирању д‌јетета”, рекла је министар Чабрић.