Na Pedagoškom fakultetu otvoren 13. naučni skup sa međunarodnim učešćem “Nauka i nastava danas”

Trinaesti naučni skup sa međunarodnim učešćem “Nauka i nastava danas”, u organizaciji Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, svečano je otvoren danas u Bijeljini i okupio je 172 učesnika iz 11 zemalja sa 99 radova.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić istakao je da Pedagoški fakultet posebnu pažnju posvećuje organizaciji ovog skupa, koji je ove godine kategorisan kao naučni skup sa međunarodnim učešćem.

Dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Dalibor Stević istakao je da ovaj događaj iz godine u godinu ima sve veće razmjere i broj učesnika, te da očekuje da bude okvalifikovan kao istaknuti naučni skup.

Dekan Stević je rekao da će na Trećem stručnom skupu “Nauka i nastava danas”, koji će biti održan sutra, učestvovati učitelji i vaspitači Pedagoškog fakulteta Bijeljina i da će biti više razmjene iskustava iz prakse.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić rekla je da Vlada Republike Srpske i Ministarstvo tradicionalno podržavaju ovakve događaje, te da Srpska školuje kvalitetan kadar s namjerom da od njih uče sve buduće generacije.

“Velika je odgovornost prosvjetnih radnika, koji treba da dobiju najbolje `alate`. Sigurna sam da će ovakvi skupovi biti najbolji alati i da će oni to iskoristiti na najbolji mogući način u ovom izazovom i teškom, digitalnom vremenu gd‌je prosvjetni radnik mora biti obučen za sve ono što radi u budućem formiranju d‌jeteta”, rekla je ministar Čabrić.