Делегација Руске Федераације у посјети Универзитету

Ректор проф. др Милан Кулић данас је угостио делегацију Руске Федерације коју предводи бивши потпредсједник Државне думе и предсједник Међународне словенске академије наука, образовања, умјетности и културе, проф. др Сергеј Бабурин.

Ректор Кулић упознао је госте из Русије са историјом и начином функционисања Универзитета у Источном Сарајеву, подсјећајући на значај коју ова високошколска установа, основана прије 31. годину, има за источни дио Републике Српске.

Такође, ректор Кулић је изразио задовољство успјешном сарадњом коју наш Универзитет традиционално одржава са универзитетима из Руске Федерације, као и  да веома важну улогу у очувању руске културе и језика на овим просторима има Филозофски факултет на Палама.

Осим Бабурина, који је и бивши ректор Државног трговиснко-економског универзитета, у руској делегацији били су и предсједник Међународног Фонда људског достојанства и безбједности, координатор Комитета за сарадњу са Србима у Србији и Републици Српској Андреј Снегов и директор компаније “Вектор-Н” Сергеј Добрињин.

Састанку су присустовали проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ, проректор за наставу проф. др Владимир Владичић  и шеф кабинета ректора Јелена Кљајић.