Delegacija Ruske Federaacije u posjeti Univerzitetu

Rektor prof. dr Milan Kulić danas je ugostio delegaciju Ruske Federacije koju predvodi bivši potpredsjednik Državne dume i predsjednik Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture, prof. dr Sergej Baburin.

Rektor Kulić upoznao je goste iz Rusije sa istorijom i načinom funkcionisanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu, podsjećajući na značaj koju ova visokoškolska ustanova, osnovana prije 31. godinu, ima za istočni dio Republike Srpske.

Takođe, rektor Kulić je izrazio zadovolјstvo uspješnom saradnjom koju naš Univerzitet tradicionalno održava sa univerzitetima iz Ruske Federacije, kao i  da veoma važnu ulogu u očuvanju ruske kulture i jezika na ovim prostorima ima Filozofski fakultet na Palama.

Osim Baburina, koji je i bivši rektor Državnog trgovisnko-ekonomskog univerziteta, u ruskoj delegaciji bili su i predsjednik Međunarodnog Fonda lјudskog dostojanstva i bezbjednosti, koordinator Komiteta za saradnju sa Srbima u Srbiji i Republici Srpskoj Andrej Snegov i direktor kompanije “Vektor-N” Sergej Dobrinjin.

Sastanku su prisustovali prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Marko Gutalј, prorektor za nastavu prof. dr Vladimir Vladičić  i šef kabineta rektora Jelena Klјajić.