Састанак ректора Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета „Гоце Делчев“

Ректор проф. др Милан Кулић разговарао је данас са ректором Универзитета „Гоце Делчев“ из Штипа (Сјеверна Македонија) проф. др Дејаном Мираковским.

На састанку, одржаном у Ректорату, ректори су продужили већ постојећи споразум о сарадњи који подразумијева размјену академског особља и студената, заједничко учешће у пројектима, научним конференцијама и симпозијумима, као и сарадњу студентских организација у области академских, културних и спортских активности.

Ректор Кулић са сарадницима информисао је ректора Универзитета „Гоце Делчев“  о активностима које се спроводе на Универзитету у Источном Сарајеву у области наставе, осигурања квалитета научноистраживачког рада и међународне сарадње.

Учесници састанка изразили су обострано задовољство данашњим сусретом, те да ће наредне активности бити усмјерене на јачање академских веза два универзитета.

Састанку су присустовали проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ и координатор за међународну сарадњу Универзитета др Слободанка Круљ.