Sastanak rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univerziteta „Goce Delčev“

Rektor prof. dr Milan Kulić razgovarao je danas sa rektorom Univerziteta „Goce Delčev“ iz Štipa (Sjeverna Makedonija) prof. dr Dejanom Mirakovskim.

Na sastanku, održanom u Rektoratu, rektori su produžili već postojeći sporazum o saradnji koji podrazumijeva razmjenu akademskog osoblјa i studenata, zajedničko učešće u projektima, naučnim konferencijama i simpozijumima, kao i saradnju studentskih organizacija u oblasti akademskih, kulturnih i sportskih aktivnosti.

Rektor Kulić sa saradnicima informisao je rektora Univerziteta „Goce Delčev“  o aktivnostima koje se sprovode na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u oblasti nastave, osiguranja kvaliteta naučnoistraživačkog rada i međunarodne saradnje.

Učesnici sastanka izrazili su obostrano zadovolјstvo današnjim susretom, te da će naredne aktivnosti biti usmjerene na jačanje akademskih veza dva univerziteta.

Sastanku su prisustovali prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Marko Gutalј i koordinator za međunarodnu saradnju Univerziteta dr Slobodanka Krulј.