Посјета министра Будимира Универзитету у Источном Сарајеву

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир 16. августа састао се са ректором Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Миланом Кулићем, градоначелником Љубишом Ћосићем, начелником општине Источно Ново Сарајево Јованом Катићем и предсједником Управног одбора Универзитета проф. мр Сандром Ивановић.

Након састанка у Градској управи, на ком је разговарано о значају изградње Ректората и Музичке академије у Источном Сарајеву, министар Будимир је обишао објекте који су у изградњи. Учесници састанка изразили су захвалност Влади Републике Српске и ресорном министарству за разумијевање потреба у високом образовању и подршку коју пружају Универзитету у Источном Сарајеву.

Министар Будимир посјетио Медицински факултет у Фочи

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир 16. августа посјетио је Медицински факултет у Фочи, гдје је разговарао са ректором Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Миланом Кулићем и деканом Медицинског факултета проф. др Дејаном Бокоњићем о значају природних и техничких наука у процесу интернационализације оба јавна универзитета у Републици Српској.

“Као ресорни министар поносан сам на овакву организациону јединицу која је дио система високог образовања у Републици Српској”, рекао је министар Будимир, истичући да ће Влада Републике Српске наставити да помаже Медицински факултету у Фочи.

Декан Бокоњић задовољан је што је ресорни министар посјетио ову вискокошколску установу коју Влада Српске системски подржава.

“Трудимо се да годинама уназад као Универзитет то вратимо. Мислим да Медицински факултет у томе успијева, а Влада Српске нам је помогла у посљедњих неколико година са готово два милиона КМ улагања у опрему, зграду и неке друге ствари за које смо неизмјерно захвални”, рекао је декан Бокоњић.

На састанку су договорени конкретни кораци који су веома битни за Медицински факултет у Фочи на ком студира 300 страних студената из 20 земаља свијета.