Posjeta ministra Budimira Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske dr Željko Budimir 16. avgusta sastao se sa rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milanom Kulićem, gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem, načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanom Katićem i predsjednikom Upravnog odbora Univerziteta prof. mr Sandrom Ivanović.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, na kom je razgovarano o značaju izgradnje Rektorata i Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, ministar Budimir je obišao objekte koji su u izgradnji. Učesnici sastanka izrazili su zahvalnost Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu za razumijevanje potreba u visokom obrazovanju i podršku koju pružaju Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Ministar Budimir posjetio Medicinski fakultet u Foči

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir 16. avgusta posjetio je Medicinski fakultet u Foči, gdje je razgovarao sa rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milanom Kulićem i dekanom Medicinskog fakulteta prof. dr Dejanom Bokonjićem o značaju prirodnih i tehničkih nauka u procesu internacionalizacije oba javna univerziteta u Republici Srpskoj.

“Kao resorni ministar ponosan sam na ovakvu organizacionu jedinicu koja je dio sistema visokog obrazovanja u Republici Srpskoj”, rekao je ministar Budimir, ističući da će Vlada Republike Srpske nastaviti da pomaže Medicinski fakultetu u Foči.

Dekan Bokonjić zadovoljan je što je resorni ministar posjetio ovu viskokoškolsku ustanovu koju Vlada Srpske sistemski podržava.

“Trudimo se da godinama unazad kao Univerzitet to vratimo. Mislim da Medicinski fakultet u tome uspijeva, a Vlada Srpske nam je pomogla u posljednjih nekoliko godina sa gotovo dva miliona KM ulaganja u opremu, zgradu i neke druge stvari za koje smo neizmjerno zahvalni”, rekao je dekan Bokonjić.

Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci koji su veoma bitni za Medicinski fakultet u Foči na kom studira 300 stranih studenata iz 20 zemalja svijeta.