Амбасадор НР Кине у БиХ посјетио Универзитет у Источном Сарајеву

Амбасадор Народне Републике Кине у БиХ г-дин. Ђи Пинг састао се данас са ректором Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Миланом Кулићем и сарадницима.

На састанку, одржаном у Ректорату, разговарало се о међународној сарадњи, као и о другим облицима успостављања академских веза нашег универзитета са универзитетима у НР Кини.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић истакао је да је била част и привилегија поново угостити кинеског амбасадора г-дина Ђи Пинга, те да је досадашња дугогодишња сарадња са кинеским универзитетима изузетно успјешна и продуктивна. Такође, Ректор Кулић се захвалио на подршци коју НР Кина пружа Универзитету у Источном Сарајеву, а све посредством Амбасаде Народне Републике Кине у БиХ.

Амбасадор НР Кине у БиХ г-дин Ђи Пинг изразио је задовољство степеном остварене сарадње и досадашњим радом Катедре за синологију на Филозофском факултету, која на најбољи начин промовише кинеску културу и језик у Босни и Херцеговини.

Састанку су присустовали новоименовани амбасадор БиХ у НР Кини проф. др Синиша Берјан, декан Филозоофског факултета проф. др Драга Мастиловић. проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић, проректор за међународну размјену и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ и проректор за наставу проф. др Владимир Владичић.